Fokuser på dette når du tester et kredittkort

Kredittkortverdenen består ikke bare av Visa og MasterCard, og om vi skal ta opp forbrukslån må vi sette oss inn i hva som passer til vårt bruksmønster.

Selv om merkenavnet MasterCard brukes, opererer bankene med forskjellige rentebetingelser og tilleggstjenester. Det enkleste er å velge et fra banken vi allerede er kunde hos, men det er ikke nødvendigvis det beste.

I denne artikkelen har vi tatt for oss hvilke kort som passer best til de vanligste bruksområdene, og tips til hvordan vi lettest plukker ut et kort vi er fornøyde med. Det er mer å huske på i valget av kredittkort enn å betale regningen i tide!

Kredittrenter – først og fremst

Den mest åpenbare sammenligningen er hvor høy effektiv rente vi må betale dersom vi ikke betaler innen den rentefrie perioden. De fleste leverandørene tilbyr omlag to måneder rentefri betaling. Noen kan kun tilby rentefritt lån dersom hele beløpet er blitt tilbakebetalt ved forfall.

Kanskje hele kjøpsbeløpet rentelegges eller kun gjenstående beløp. Det er derfor viktig å undersøke vilkårene grundig. Forskjellen vil være stor om lånet skal vare lenge, eller om vi kan betale hele beløpet tilbake raskt. Her spriker rentene fra 11 til 25 prosent!

Kontantuttak

Om vi har som vane å bruke kredittkortet i minibank er det ekstra viktig å sette seg inn uttaks vilkårene. Noen tilbyr gebyrfritt uttak, andre pålegger sviende summer på regningen ved et enkelt kontantuttak. Et uskyldig uttak på 2 000 kr. kan ende opp med å koste 80 kr. bare i uttaksgebyr! Det finnes også egne priser for uttak i utlandet, og maksgrenser for hvor mye det er greit å cashe ut i uka. Husk generelt at bruk av kreditt i utlandet kan rammes av egne regler!

Rabatter, bonuser og forsikring

De fleste kredittkort gir ytterligere fordeler ved varekjøp. Noen tilbakefører for eksempel deler av kjøpesummen fra utvalgte butikker, restauranter eller hoteller tilbake til kjøper ved utsendelse av faktura. Andre kredittkort tilbyr oppsamling av bonuspoeng, som benyttes ved kjøp av for eksempel flyreiser. I tillegg tilbyr de fleste en forsikring på varene som er kjøpt med kredittkortet. Hvis vi ikke innehar en forsikring allerede er dette en super tilleggstjeneste, men vil være fullstendig ubrukelig dersom vi har forsikring allerede.

Gjør grundig research

Det finnes mange gode grunner til å skaffe seg et kredittkort! Ikke bare spør den lokale banken om hva de tilbyr. Om vi skal få mest mulig ut av det nye kredittkortet bør det tilpasses livsstilen til eier; hva pengene skal brukes på og når regningen skal betales. Det finnes ingen tilbud som har alt. Sjekk gjerne tilbudet fra flere banker mot hverandre, og sammenligninger av de mest populære på ulike nettsider. Les vilkårene nøye og planlegg bruken grundig.

Fokuser på dette når du tester et kredittkort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top